Austrės yra pasaulinis maisto produktas, kurio paklausa nuolat auga. Visame pasaulyje užauginama ir paskirstoma 5,7 mln. tonų austrių kiekvienais metais, iš viso maždaug 6,1 mlrd. EUR rinkos vertės (JT FAO statistika).
Daugeliui dirbančių austrių auginimo ar jų tiekimo grandinėje šviežiausių, aukščiausios kokybės ir maisto saugą užtikrinančių austrių tiekimas savo klientams yra svarbiausias ilgalaikis verslo tikslas. Tačiau dabartinėje austrių akvakultūros pramonėje trūksta lanksčių, pralaidžių ir lengvai įgyvendinamų austrių kokybės įvertinimo sprendimų. Sprendimai, kuriuos galima įgyvendinti vietoje - veiklos aplinkoje - yra ypač reikalingi, nes jie galėtų padėti ūkininkams įvertinti austrių kokybę, augimo sąlygas, įvertinti galimą riziką ir planuoti tiek austrių auginimo, tiek jų surinkimo veiklas, vertinant austrių kokybę yvairiose auginimo stadijose.
Šiam rinkos trūkumui pašalinti pasirinktas metodas - austrių kokybės vertinimo paslauga, kurioje naudojama NIR spektrometrija kartu su mašininiu mokymu ir pažangiais duomenų analizės metodais. Galutinis rezultatas yra greito austrių įvertinimo vietoje paslauga, kai klientas atidaro vieną austrę iš partijos, „nuskaito“ jos minkštimą ir gauna rezultatus apie kokybės parametrus.
Paslauga veikia „SaaS“ (programinė įranga kaip paslauga) pagrindu, tai reiškia, kad klientai gali naudoti trečiųjų šalių NIR spektroskopijos aparatūrą austrių mėsos „nuskaitymui“ ir pateikti duomenis analizei naudodamiesi patogia interneto paslauga. Kai duomenys apdorojami analitinėje sistemoje, klientas gauna pagrindinių austrių kokybės, šviežumo ir galimo maisto rizikos parametrų (drėgmės lygio, maistinės vertės, riebalų, baltymų, glikogeno ir kt.) rezultatus. Ši paslauga taip pat gali būti naudojama kaip veiksminga prevencinė atrankos priemonė, padedanti nustatyti abejotinas austres, kurias reikia toliau tirti naudojant standartinius laboratorinius metodus.