lt

„ART21” parduoda tiksliosios žemdirbystės mažmeninį verslą „Agrokoncernui“

Art21 @ 2022-05-01

Didžiausios Baltijos šalyse agro ir maisto inovacijų dirbtuvės „ART21” įmonei „Agrokoncernas“ pardavė didžiausią pasitikėjimą tarp Lietuvos ūkininkų turintį tiksliosios žemdirbystės mažmeninį verslą „AgroSmart ūkiams 2.1“. Šios aktyviausiai Lietuvoje naudojamos tiksliosios žemdirbystės sistemos populiarumą lėmė draugiška vartotojui sąsaja, leidžianti lengvai valdyti visą operatyvinę informaciją vienoje vietoje, teikti ataskaitas, didinti ūkio ekonominį efektyvumą bei modeliuoti ateities viziją.

„ART21” aktyviai bendradarbiauja su puikiai pasaulyje žinomomis stambiomis korporacijomis, kurios mūsų kuriamas technologijas naudoja savo portfeliuose arba jas integruoja į kompleksines sistemas. Be to, daug dėmesio skiriame komerciniams užsakomiesiems tyrimams ir B2G sektoriui. Šis pardavimas yra „ART21” ilgalaikės strategijos stiprinti savo kaip pažangių inovacijų kūrimo kalvės pozicijas tarptautinėje rinkoje įgyvendinimo dalis. Šis sprendimas mums suteikia galimybę visą įmonės dėmesį bei potencialą sutelkti technologijų kūrimui, vystymui“, – sprendimą parduoti tiksliosios žemdirbystės mažmeninį verslą paaiškino „ART21” savininkas Augustas Alešiūnas.

Įmonės „Agrokoncernas“ direktorius Edgaras Šakys pabrėžia, kad dirbant sparčiausiai technologinę pažangą kuriančiame agrosektoriuje yra labai svarbu ne tik ūkininkams teikti mokslo žiniomis pagrįstas rekomendacijas, bet ir tobulinti bei patiems kurti produktus ateities žemės ūkiui.

„Siekdami racionalių ir tvarių sprendimų ūkiuose, bendradarbiaudami su „ART21“ komanda, nuo pagrindų kūrėme, tobulinome ir pateikėme žemdirbiams inovatyvią „AgroSmart ūkiams 2.1“ sistemą. Šis išskirtinis įrankis suteikia galimybes vystyti ateities poreikius atitinkančius augalininkystės ūkius. Tai yra ypač aktualu žemės ūkio gamybos resursų nustatymui, jų taupymui, savalaikių sprendimų priėmimui ir jų įgyvendinimui. Produkcija, užauginta naudojant tvarius sprendimus, yra ir sveikesnė, ir mažiau reikalaujanti investicijų“, – sako E. Šakys.

Pasak „Agrokoncerno“ Tiksliųjų technologijų skyriaus vadovo Arno Radzevičiaus „AgroSmart“ sistema yra įmonės teikiamų paslaugų ašis bei kokybiškas tvaraus šalies žemės ūkio vystymo įrankis.

„Siekdami geriausių rezultatų esame pasiryžę investuoti savo žmogiškuosius resursus, lėšas ir laiką tam, kad ši sistema būtų dar plačiau pritaikoma atpažįstant skirtingų šaltinių teikiamą informaciją“, – sako Tiksliųjų technologijų skyriaus vadovas.

Po šio pardavimo sandorio „ART21“ toliau lieka žaliavų kiekio ir kokybės apskaitos „AgroSmart“ grūdų supirkėjams, trąšų pardavėjams, logistikos valdytojams bei uostams savininkė, tiekėja ir vystytoja. Įmonė praneša, kad korporaciniame segmente šiais metais investuos iki 1 mln. eurų į naujų sprendimų pateikimą rinkai. Anot ekspertų, tai užtikrins tolimesnes „ART21” kaip grūdų apskaitos sistemų tiekėjos lyderės pozicijas Pabaltijo regione.


+370 620 80238
Draugystės g. 20, LT-89167 Mažeikiai, Lietuva

Įmonės kodas: 300635091
PVM mokėtojo kodas: LT100004103016
Atsiskaitomoji sąskaita: LT837290000008467114