lt

„ART21“: dabar – darbas ukrainiečiams, pasibaigus karui – milijono vertės paramos paketas Ukrainos atstatymui

Art21 @ 2022-03-09

Agromaisto inovacijų dirbtuvės „ART21“ nelieka abejingos Ukrainos tautai, kuri dabar kovoja už visos Europos laisvę. Lietuviška aukštųjų technologijų įmonė finansiškai palaiko Ukrainą karo metu ir rengiasi įdarbinti ukrainiečius bei padengti įdarbintų įmonėje ukrainiečių apgyvendinimo išlaidas. Be to, pasibaigus karui įmonė Ukrainos ekonomikai ypatingai svarbiems objektams suteiks strategiškai svarbių pažangiųjų technologijų paslaugų paketą, kurio vertė yra didesnė nei 1 mln. eurų. Taip įmonė prisidės prie Ukrainos žemės ūkio ir maisto sektoriaus bei jo tiekimo grandinės atstatymo ir modernizavimo.

Pasiruošę įdarbinti ir apgyvendinti ukrainiečius

„ART21“ supranta ukrainiečių, turėjusių palikti savo namus, situaciją ir yra pasirengusi konkurencingomis rinkos sąlygomis įdarbinti bent 20 karo pabėgėlių iš Ukrainos ir prisijungusiems prie įmonės darbuotojų kolektyvo papildomai apmokėti jų butų nuomos sostinėje išlaidas. „Šiandien Ukraina kovoja ne tik už save, bet ir už mus visus prieš nepateisinamą agresiją vykdančią Rusijos Federaciją. Manau, kad turime palaikyti Ukrainos tautą visomis įmanomomis kryptimis. Mes kaip socialiniai atsakingas verslas norime prisidėti prie rūpesčio ir orių gyvenimo sąlygų suteikimo žmonėms, priverstais palikti savo namus“, – teigė įmonės direktorius Augustas Alešiūnas.

Po karo – neatlygintinai modernizuos uostus ir sandėlius

„Svarbu ne tik padėti laimėti šį karą, bet ir pradėti mąstyti apie tai, kaip karui pasibaigus Lietuvos ir Vakarų verslas galėtų padėti atstatyti Ukrainos infrastruktūrą ir ekonomiką bei atgaivinti skirtingus šios šalies sektorius. Labai kviečiu visus Lietuvos verslus, kuriančius programinę įrangą, vienytis ir pasibaigus karui nedelsiant bendromis jėgomis nemokamai skaitmenizuoti ir modernizuoti karo nualintos Ukrainos verslą, valstybines įmones bei regioninės ir centrinės valdysenos sistemas. Taip pat siūlau Lietuvos ir Europos valdžios pareigūnams pagalvoti apie tikslinę paramą Ukrainos atstatymui po karo ne vien pinigais, bet ir rinkoje egzistuojančiomis technologijomis. Nupirkus reikalingas technologijas tiesiogiai iš tiekėjų ir vėliau jas įdiegus Ukrainoje būtų eliminuota galimybė netikslingai iššvaistyti lėšas“, – idėjomis dalinosi verslininkas A. Alešiūnas, kuris 2012-2015 m. padėjo Ukrainai ruošiant ir įgyvendinant skaitmeninimo programas.

Lietuvių inovatorių įmonė „ART21“ yra pasirengusi rodyti iniciatyvą ir pasibaigus karui neatlygintinai prisidės prie Ukrainos strateginių ekonomikos ir infrastruktūros objektų tokių kaip uostai ar pagrindiniai maisto žaliavų sandėliai modernizavimo. Jiems yra numatyta skirti kritiškai svarbios „AgroSmart“ programinės įrangos licencijų. Taip pat įmonė Ukrainoje įdiegs aukštųjų technologijų sprendimų, skirtų tiksliajai žemdirbystei bei maisto saugos grandinės ir autentiškumo užtikrinimui. Visos šios paramos vertė bus daugiau nei 1 mln. eurų.

Įmonės suteikta parama bus ypač reikšminga, kadangi žemės ūkis yra kritiškai svarbi Ukrainos ekonomikos dalis. 70 proc. šios šalies teritorijos yra žemės ūkio paskirties, o joje užauginama produkcija yra svarbi ypatingai skurdžių Azijos valstybių gyventojų sotumo užtikrinimui. Ukraina tiekia 13 proc. visų pasaulyje užauginamų kukurūzų, 12 proc. miežių, 8 proc. kviečių, yra didžiausia pasaulyje saulėgrąžų aliejaus gamintoja ir t.t. Tarptautinių ekspertų prognozėmis, dėl Rusijos invazijos į Ukrainą bus stipriai paveiktos maisto tiekimo grandinės. Dėl to pasaulyje gali paūmėti bado problema ir pablogėti skurdžių valstybių, ypač tų, kuriose Ukrainos žemės ūkio produkcijos importas buvo ypač didelis, saugumo situacija.


+370 620 80238
Draugystės g. 20, LT-89167 Mažeikiai, Lietuva

Įmonės kodas: 300635091
PVM mokėtojo kodas: LT100004103016
Atsiskaitomoji sąskaita: LT413500010017004947